Det är sista övningen innan kören på lördag ska uppträda på scenen på Blå Torget i Habo. Det är elfte gången som kören övar men första gången tillsammans med Habo orkester Coverland och med solisten Joakim Sjöqvist.

– Joakim kommer sjunga med kören på lördag. Han är en meriterad solist och den erfarne Elvistolkaren, säger Fredrik Hempel , kulturskolechef och trumpetlärare på Kulturskolan.

Till slut var det ett tjugotal kommunanställda som nappade på idén om att sjunga i en kör med kollegor.

– Det har varit många olika avdelningar representerade, jag tror att alla förvaltningar är här, säger Per Sandberg som är biträdande barn- och utbildningschef i Habo.

Friskvård

Tanken bakom kören var att erbjuda friskvård på ett annorlunda sätt.

– Friskvård behöver inte vara fysikaktivitet, säger Fredrik Hempel.

Det finns enligt Per Sandberg en plan på att fortsätta men något liknande projekt i framtiden också. Men kommunkören kommer att upplösas efter framträdandet på lördag.

12 000 invånare

Under Kräftlördagen kommer flera lokala producenter att samlas på torget och Upplev Habo handel och turism som anordnar dagen strävar efter att ha så mycket lokalproducerad underhållning som möjligt.

– Detta är en stor tillställning i Habo och är det bra väder kan det komma mellan 3 000-4 000 besökare, säger Thomas Lundh på kultur- och fritidsförvaltningen.

Habo växer och vi blir fler och fler under året har invånarantalet passerat 12 000 och detta firas 12.50.

Annons

– Då kommer den 12 000 invånaren till scenen och hälsas välkommen, säger Gunnar Pettersson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Relaterat: Habos kommunanställda tar ton