Det var när Susanne Wahlström tog kontakt med Thomas Werthén för att uttrycka sitt missnöje med en beslutad skattehöjning som allt började. Det var under den förra mandatperioden och Susanne Wahlström var ännu inte medlem i partiet. Det visade sig dock att Moderaterna inte hade beslutat om höjningen, utan att den blev verklighet när Socialdemokraterna och Kristdemokraterna enades i frågan.

– Då sa Thomas att jag borde komma med och påverka istället för att klaga. Det där började gro i mig, och jag har alltid tänkt att det är bättre att hoppa i båten och börja ro själv, säger Susanne Wahlström.

Nu blir hon partiets toppnamn och tycker det är viktigt att fånga upp intresset för kommunpolitik, både hos infödda och nyinflyttade.

– Jag är en typisk föreningsmänniska och har alltid varit politiskt intresserad. Vilka frågor man som politiker tycker är viktiga beror ju oftast på var man befinner sig i livet. För min del känns skolfrågorna just nu väsentliga eftersom jag har barn, säger Susanne Wahlström.

Hon framhåller både Thomas Werthén och nestorn Lars Elwing som viktiga bollplank i partiet, när hon nu tar över stafettpinnen. På Moderaternas vallista med 22 namn är ett 10-tal helt nya, med trion Susanne Wahlström, Niklas Fungbrandt och Fredrik Wärnbring i topp.

Övriga namn: 4) Lisbet Bärenholdt 5) Ingvar Briland 6) Lotta Hoffback-Kaljo 7) Henrik Sporrong 8) Thomas Werthén 9) Johanna Bergbom 10) Andreas Sköld 11) Mari Forsgård 12) Henrik Gillek 13) Ingemar Severin 14) Zaine Andersson 15) Karl Bergbom 16) Mats Thorsén 17) Lars Elwing 18) Rolf Westmar 19) Sven-Anders Nyström 20) Anita Spaak 21) Göran Carlstein 22) Mats Werthén

Annons