Greater Than planerar att lansera en banbrytande bilförsäkring som heter Enerfy. Den innebär att man betalar för när och hur man kör.

En av Sveriges största bilhandlare, Holmgren Group AB, går in som investerare, med ett konvertibelt lån på 10 miljoner kronor i bolaget.

– Holmgren Group kommer att bli en betydelsefull partner för oss och deras fokus på bilhandeln kommer att betyda mycket för vår framtida försäljning, säger Liselott Johansson, vd för Greater Than AB.

"Väldigt spännande"

Holmgren Group AB, med sitt dotterbolag Holmgrens Bil AB har i dag blivit ett av Sveriges största och ledande bilhandelsföretag. Benny Holmgren som är vd och huvudägare i Holmgren Group AB berättar varför han tror på försäkringslösningen:

– Vi går in som investerare på grund av att Greater Than har en väldigt spännande försäkringslösning och vi ser att tekniken som Greater Than använder kan komma att bli ett värdefullt verktyg för vårt dotterbolag att arbeta med, säger Benny Holmgren, vd och huvudägare i Holmgren Group AB.

Det konvertibla lånet på 10 miljoner kronor löper till och med 31 december 2016, med en årlig ränta om tre procent och en konverteringskurs på 15,46 kronor.