Hans idrottsintresse är ganska känt. Det började redan som fyraåring då han stod bakom målet när Månsarps IF spelade bandy. I målet stod ”Den sjungande polisen” Eifod Berlstedt, tillika Torbjörns far.

Fakta: Torbjörn Berlstedt

Ålder: 54 år.

Bor: Villa i Trånghalla.

Familj: Fru och två döttrar.

Gör: Journa..

Fakta: Torbjörn Berlstedt

Ålder: 54 år.

Bor: Villa i Trånghalla.

Familj: Fru och två döttrar.

Gör: Journalist på Jönköpings-Posten, i dag allmänreporter men har varit sportreporter i flera år.

Favoritlag: HV71, Stoke och Månsarps IF.

— Jag gillade spelet och jag minns även när Månsarp gick till anfall. Då fick pappa tid att hjälpa mig att kissa, säger Torbjörn Berlstedt och skrattar.

De flesta sporter intresserade den unge Berlstedt som själv spelade juniorfotboll i Månsarp och bildade kvarterslaget Stoke City i Vättersnäs, ett stenkast från dåvarande Rosenlundshallen (Kinnarps Arena) där HV71 spelade och gör än i dag.

Den första boken

— HV har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och när jag såg den femte SM-finalen på plats mot Brynäs 1995 föddes tanken att skriva den första boken ”Triumfmarschen”, säger Torbjörn Berlstedt som stegade upp på kansliet och presenterade idén för klubbchefen Denny Eriksson.

— Han köpte idén och tyckte att det är klart att en Jönköpingsgrabb skulle skriva en sådan bok. Vi skakade i hand och sedan satte jag i gång.

3000 exemplar trycktes upp och de sålde slut direkt.

— Tyvärr gjordes ingen andra upplaga, men det är historia nu.

I våras när HV 71 efter sex kvartsfinalsförluster i rad slog ut Färjestad i kvartsfinalen föddes bokidén på nytt.

En magkänsla

Annons

— Jag fick någon magkänsla att HV skulle gå hela vägen igen och tog kontakt med Peter ”Ekan” Ekelund, klubbens general manager.

— Vi satte oss ner på ett kafé och jag presenterade idén. ”Ekan” tände" på alla cylindrar men påpekade att det var långt kvar till guldet.

Vi vet hur det gick, HV tog guldet för femte gången. HV:s klubbdirektör Agne Bengtsson kopplades in och klubben gav Torbjörn Berlstedt uppdraget att skriva en ny bok som inte bara handlar om de sportsliga framgångarna.

— Det är en blandning av det mesta. I kåseri och krönikeform beskriver jag hur mycket HV betytt för Jönköping med omnejd. Rosenlundshallen var i flera år den givna platsen för att se det stora laget när alla andra lag i stan var på dekis.

De stora profilerna

Han har intervjuat flera av de stora profilerna, bland annat Martin Thörnberg och David Petrasek.

— Martin låg ju mycket bakom årets succé och guld. Vilken fajter han var när han trots att han fick pucken i skrevet bara ett par matcher senare var på isen igen. Bengt Halvardsson ska vi inte glömma, han var ju med från början 1971.

Ett kapitel tillägnas också Stefan Liv och Torbjörn har gjort en exklusiv intervju med hans fru Anna Liv.

Torbjörn berättar att han lagt ner ungefär 1 000 timmar med att skriva boken och hämta in allt material. Boken planeras vara färdigtryckt 28 november och första upplagan trycks i 3000 exemplar.

— Det är både spännande och nervöst, men jag är glad att jag nått fram. HV kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.