LÄS MER: Satsa lika mycket på Hamnpiren som vid Munksjön

Hon är ordförande i tekniska utskottet där politikerna har sagt ja till att rusta upp Hamnpiren tillsammans med krögarna.

Tidsplanen

Redan under våren ska ledamöterna i arbetsgruppen bestämma vilken förbättring av Hamnpire..

Tidsplanen

Redan under våren ska ledamöterna i arbetsgruppen bestämma vilken förbättring av Hamnpiren de ska göra redan i år.

Under sommaren ska programmet göra klart och i höst ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden godkänna det.

Mona Forsberg (S), vice ordförande, tycker att Hamnpiren har sjangserat rejält.

— Ska vi leva upp till en attraktiv stadskärna måste vi rusta upp Hamnpiren. Folk kommer ju också med tåg och ser detta varje gång, säger Mona Forsberg som tycker att upprustningen bör göras skyndsamt.

Politikerna i tekniska utskottet sade i onsdags ja till att bilda en arbetsgrupp i samarbete med krögarna som finns på Hamnpiren. Förutsättningen för arbetet är, säger Carin Berggren, att krögarna är överens om att de vill vara med i arbetsgruppen.

— Parallellt med det här arbetet har tekniska kontoret fått i uppdraget att se hur vi kan snygga till båthamnen. Vi vill ju få mer båtar på Vättern, säger Carin Berggren.

LÄS MER: Piren tar över populära AW–satsningen

Upprustningen på Hamnpiren handlar om allt ifrån bättre toalett med dusch och omklädningsrum för båtgäster, soffa längs med båtkajen, snyggare entré och torg och kanske en ny badbrygga utanför piren längst ut i hamnen.

Benny Hunemark, konsult i bland annat centrumutveckling, ser Hamnpiren som ett viktigt varumärke.

— Bara pengarna som krögarna har betalat in under alla år till kommunen borde vara en del i de investeringar som behöver göras, säger han.

LÄS MER: Så kan Jönköping bli ett vattenparadis

Josef Kilit som driver Aqua Piren hoppas på att politikerna menar allvar med att vilja rusta upp Hamnpiren.

— I dag känns det som om du kommer in i gamla Östberlin när du lämnar Hamnplan och stora hotellet och kommer till Hamnpiren, säger han.