LÄS MER: Golfklubb får mikrobryggeri

LÄS MER: Vågar politikerna säga nej till uteserveringen?

LÄS MER: Höghushotellet kan stå klart om två år

Aydin Tasel är kock med lång erfarenhet från branschen. Han startade bland annat restaurang Charles Dickens på söder i Stockholm år 1990, har drivit restaurang Strindberg och varit ansvarig för köket på Skinnarebo golfrestaurang här i Jönköping.

Nu tycker han att han har hittat den drömlokal som JP skrev om i augusti förra året.

— Den här lokalen hade kunnat ligga var som helst, jag har väntat i 30 år på att hitta den, säger han.

Fortfarande pågår det ett omfattande inredningsarbete i den stora lokalen som rymmer 300 personer. En lokal som delas upp i flera mindre rum och med baren som ett centrum.

— Jag vill att det ska dofta saluhall, det ska hänga spanska skinkor i taket, det ska finnas plats för barhäng eller finare dining. På kvällarna ska det bli klubbkänsla, säger Aydin Tasel som tänker anställa runt 20 personer på Bobs Boqueria.

Matstilen har sitt ursprung i Sydeuropa, i Baskien och i norra Frankrike.

När Aydin förra året slutade på Skinnarebo golfklubb kände han att han ville in till stan och satsa på något eget.

— Det är väldigt bra känsla här på Tändsticksområdet och jag vill vara med och lyfta det tillsammans med de andra krögarna som redan finns här. Tändsticksområdet är ett område som kommer att utvecklas, det är jag säker på, säger Aydin Tasel.

Utanför sin nya restaurang planerar han för en stor uteservering där både grillen och baren flyttar ut.

— Jag älskar det internationella och den känslan ska det bli här, säger Aydin Tasel.

bar