LÄS MER: Asecs efter folkstormen: Så tänkte vi när vi tog bort A6

Efter att lokalerna har stått tomma under flera månader står det nu klart att det blir svenska modekedjan Gina Tricot som tar över stora delar av Esprits gamla lokaler på Asecs.

Gina Tricot, som sedan tidigare har en butik i Jönköping city, är en klädkedja med huvudkontoret i Borås. Sedan 1997 har bolaget expanderat till fem europeiska länder och har idag över 2000 anställda. Inriktningen är ”spännande och feminint mode till kvinnor”, enligt hemsidan. Under 2018 gör modekedjan totalt ett tiotal nyetableringar i Europa.

LÄS MER: Så tänkte vi när vi tog bort A6

Om city-butikens framtid

Enligt Gina Tricots vd Magnus Månsson kommer Gina Tricot-butiken på Östra Storgatan i Jönköping city att vara kvar, åtminstone inledningsvis:

— Ja, den kommer att vara kvar, vi ser att Jönköping är en region som kan supporta två butiker - men eftersom handeln är i stor förändring så är inget skrivet i sten, säger han.

Nyetableringen på Asecs, som de varit intresserade av länge på grund av dess styrka som regional handelsplats, kommer att innebära nyanställningar men Magnus Månsson kan inte säga hur många eller när i tid.

Annons

LÄS MER: Ny ägare till Esprits lokaler dröjer

”Det är jätteglädjande”

Lars Bröms, centrumchef på Asecs, säger att de under åren har fört diskussioner med just klädkedjan Gina Tricot.

— Det är jätteglädjande att de kommer till oss nu, det tillhör det utbud vi bör ha. Vi har försökt få in dem under många år, men det har inte funnits några lokalytor som har stämt tidigare, så därför känns det här lite extra kul.

Han fortsätter:

— I alla våra kundundersökningar har också Gina Tricot hamnat i den övre delen på önskelistan.

LÄS MER: Klädkedja på Asecs slår igen - fler anställda berörs

Fler butiker på gång

Gina Tricot har redan tagit över 310 kvadratmeter av före detta Esprits lokaler och öppnar den 28 juni. I resterande 200 kvadratmeter närmast Espresso House, som också tillhörde Esprit, finns inget klart ännu, säger Lars Bröms.

Däremot säger han att Asecs köpcentrum kommer att presentera ytterligare butiksetableringar innan sommaren - vilka är ännu så länge hemligt.

LÄS MER: Exklusiv butik byter namn och bygger ut

Gina Tricot flyttar in på Asecs i sommar.
Foto: Emil Fagander