Det tror Anna-Maria Toftgård, kantor i Skillingaryds församling, och hoppas på ett stort intresse för Internationella vänners kör:

— Inom Svenska kyrkan är vi duktiga på att samla in pengar genom kollekt och insamlingar som Världens barn. Men jag tänkte att vi också borde göra någonting för alla som har kommit hit – och fortsätter att komma, säger hon.

Blandad kör

Annons

Anna-Maria presenterade idén för Peter Lagerman som är en spindel i nätet vad gäller Internationella vänner, som bland annat arrangerar språkcafé i Vaggeryd.

— Han tände på tanken om en kör och tyckte att vi skulle gå vidare med den. Förutom läxläsningen på tisdagar har vi annars inte så mycket av deras verksamhet här i Skillingaryd.

Kören ska alltså vara blandad; invandrare och infödda svenskar, män och kvinnor, unga och gamla. Till en början samlas man i musikrummet under församlingshemmet i Skillingaryd. Tanken är att förenas genom musiken och på så vis träna språk och knyta nya kontakter.

Kyrka inget problem

Kan inte miljön vara hämmande för dem som inte är kristna?

— Jag har förstått att de har mindre problem med det än vad vi har. Att de ser det som mer konstigt att många här inte har någon tro alls.

Anna-Maria berättar om somaliska, muslimska, kvinnor som är med på kyrkans verksamhet i församlingshemmet.