Larmet om lastbilsolyckan norr om Mullsjö inkom vid 13-tiden på onsdagen. Enligt första informationen från Trafikverket orsakade incidenten totalstopp i bägge riktningar från Mon till Slättäng.

Ungefär en timme senare öppnades båda riktningar för trafik igen.

”Trafiken rullar med begränsad framkomlighet. Tillfälliga stopp kan förekomma. Vägen beräknas kunna vara helt framkomlig under eftermiddagen/tidig kväll beroende på återställningsarbetets omfattning”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Det finns ännu inga uppgifter om någon skadats i olyckan, men enligt uppgifter ska den skett i samma område vid Slättängskrysset där den första lastbilsolyckan skedde under morgonen.

Annons

Trafikproblemen på 26/47:an inleddes redan vid fyratiden i morse. En lastbil som då färdades i norrgående riktning utanför Mullsjö åkte av vägen och lade sig i diket.

– Bärgningen förväntas hålla på i flera timmar, säger Jan Fryksén, presstalesperson vid polisen i Jönköping.

Långtradaren i den första olyckan ska vara svårbärgad, därav köerna. Inte heller den lastbilschauffören ska ha skadats. Polisen misstänker heller inget brott i samband med lastbilsolyckorna.

– Vad jag kan se är det helt och hållet ett bärgningsarbete, säger Fredrik Kliman, presstalesperson hos polisen i Region Öst.

Vid 13.30-tiden krockade två bilar på E4 mellan Gränna och Vätterleden, i södergående riktning mot Jönköping.

Tre personer uppges vara drabbade i olyckan. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen. Det bildades långa köer söder om Gränna i båda filerna, i det södra körfältet.