Markus Jelsnes vände hemåt till Norge och Jonathan Larsson meddelade att han inte skulle fortsätta i Mullsjö. För någon vecka sedan stod Mais helt utan målvakter. Men Larsson vände och kritade på nytt. Nu har västgötalaget kontrakterat ännu en målvakt. Det handlar om 27-årige Simon Lööf.

– En storväxt målvakt som vi tror mycket på, säger sportgruppens Daniel Unoson.

Lööf kom till allsvenskan och Oskarshamnslaget för två år sedan. Då hade han huserat i division två med Vetlanda. Så det är en med innebandymått mätt ganska sen debut i de högre divisionerna smålänningen gör.

– Han är fortfarande ung och har många år kvar om han vill men samtidigt har han skaffat sig bra med erfarenhet bakom tröjan och passar bra in i vår åldersstruktur, fortsätter Unoson.

Lööf själv är förstås förväntansfull inför sin debutsäsong i SSL.

– Det känns stort och inspirerande att få komma till en klubb som Mullsjö och nu är jag bara sugen på att sätta igång.

Lööf är en lång och placeringssäker målvakt som är följsam och trivs i lägen när det är en mot en. Att han inte spelat i Superligan innan är han inte orolig för.

– Jag tror att steget till SSL kommer vara ganska stort nu i början men det går förhoppningsvis jobba sig in i det för att vara helt redo till hösten när seriematcherna börjar. Allt lär såklart skruvas upp ett snäpp, såväl intensitet på träningar som matchtempo och inramning, avslutar Lööf.

Annons

Relaterat: ”Då hade jag fått kämpa lite i bakgrunden igen”
Relaterat: Glädjebeskedet: Mullsjö-stjärnan Kim Ganevik skriver långtidskontrakt