— Om allt flyter på som det ska så kan vi öppna i mars nästa år. Det ska bli jättespännande!

Det säger Martin Pham, etableringschef och delägare (tillsammans med sin fru Anette Ngo) i restaurangkedjan Linnea & Basilika AB.

Han berättar att de just nu väntar på ett startbesked för sitt bygglov för lokalerna på Östra Storgatan i Jönköping. De har även ansökt om serveringstillstånd för att kunna servera alkoholhaltiga drycker.

Många platser

Lokalerna som de tar över är 800 kvadratmeter stora och de räknar med att ha omkring 170 platser.

— Restaurangen i Jönköping blir vår sjätte restaurang i Sverige och den kommer att drivas av en franchisetagare, säger Martin Pham.

Annons

Sedan tidigare finns restaurangkedjan i Landskrona, Löddeköping, Ängelholm, Hyllinge och i Varberg.

— Men, fortsätter Martin Pham.

— Restaurangen i Jönköping kommer att vara mycket mer påkostad än de andra, en premiumrestaurang.

Ska anställa

Inriktningen på maten kommer att vara sydostasiatisk, med influenser från Thailand och Vietnam, och restaurangen kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Det blir lunchbuffé dagtid och à la carte kvällstid.

— Vi håller just nu på att rekrytera mellan 15 och 16 heltidsanställda, fortsätter Martin Pham.

— Serveringspersonalen kommer vi att annonsera om efter nyår och kökspersonalen har redan anställts och de håller just nu på att läras upp i Skåne på en av våra andra restauranger.

Jättespännande stad

Varför ville ni öppna en restaurang i just Jönköping?

— Vi tycker att det är en jättespännande stad och vi har kikat på Jönköping under väldigt många år, så när den här lokalen dök upp så var det ingen tvekan för oss, säger Martin Pham.

— Det finns en tradition av att gå ut och äta i Jönköping och vi har hört mycket positivt från kollegor i branschen här.

De närmaste tre åren kommer Linnea & Basilika att öppna restauranger på ytterligare fem orter i Sverige. Men den i Jönköping kommer alltså att vara den mest påkostade av alla.