Efter lördagens premiärseger mot Brynäs väntade en ny match för HV71 redan på söndagen.

Då ställdes laget mot Sundsvall som inledde bäst och tog ledningen i slutet av den första perioden.

— Den första perioden var jämn. Ändå tycker jag att vi var i förarsätet. Men Sundsvall var inte ofarliga och de visade de genom målet. Men vi fortsatte att jobba och det gav resultat, säger HV:s tränare Ulf Johansson.

I den andra perioden höjde HV71 tempot vilket skulle ge utdelning. Efter drygt fyra minuter spelade kunde Jenni Asserholt peta in pucken i ett princip öppet mål, detta efter en läcker passning av nyförvärvet Riikka Välilä.

Annons

HV fortsatte att trycka på och ledningsmålet skulle komma. Efter ett fint väggspel med Fanny Rask kunde Riika Välilä trycka in 2–1.

— Det är egentligen det spelat som jag gillar mest. Alla mål räknas men sådana snygga mål är roliga att göra, säger Välilä.

Hemmalaget fortsatte även att vara det bättre laget i den tredje perioden och bara efter drygt tre minuter spelade kom 3-1, detta efter en styrning av Anna Meixner på Rosa Lindstedts skott.

HV fortsatte dominera och 4-1-målet skulle komma i mitten av slutperioden. Målskytt den här gången var Sanna Ågestedt.

Slutresultatet skrevs sedan till hela 5–1.

Segern var därmed ett faktum vilket betyder att HV71 har inlett SDHL på bästa sätt. Och Riikka Välila har varit högst delaktig i segrarna med sina tre mål.

— I det här laget finns det många spelare som gör det lättare för en ny spelare att komma in i laget. Jag vet inte om det är en svensk egenskap men det har jag fått uppleva många gånger i Sverige. Det är jag väldigt tacksam för.

Samtidigt öser HV:s tränare lovord över den 43-åriga finskan.

— Vi vet vad vi får av Rikka Välilä. Det är en förstklassig center. Hon är bara en sevärdhet i sig när man går och kollar på våra matcher, säger Ulf Johansson.