— Vi har skaffat oss ett kanonläge som vi kan fortsätta att jobba utifrån, bygga vidare på, nu väntar två tuffare bortamatcher, Djurgården och Linköping, då blir det mer upp till bevis för oss, menar Rask som noterades för två fullträffar mot Leksand.

Även om siffrorna tyder på en hyfsat jämn tillställning i Kinnarps Arena var det aldrig någon fara för poängförlust för hemmalaget. De två sista målen för gästerna kom till på slarv i slutminuten, bland annat av lagkaptenen Jenni Asserholt.

Det var i första perioden det stod och vägde. Sabina Eriksson i HV-kassen stod så långt för en rad räddningar som skulle visa sig betydelsefulla. Med hennes säkerhet och självförtroende kunde HV sakta men säkert ta över matchen.

Målskörden inleddes av Rask i den 15:e minuten. Hon fick en fin passning av Hanna Moher i ett kontringsläge och nöp till på direkt till 1–0.

Mittenperioden gick klart till HV. Ny nätning av Rask i den sjätte minuten, på ett slagskott från blålinjen.

Annons

Nästa gång är det den blixtsnabba forwarden Emily Nix som åker sig fri och sprätter upp pucken i nättaket. 3–0!

Att Leksand fick till en reducering var strax efter var mer ett olycksfall i arbetet.

HV:s övertag i den tredje perioden blev tydlig, trots tre raka utvisningar var det aldrig nära att Leksand skulle göra mål.

I stället kom ännu en typisk fullträff för Emily Nix. Återigen slet hon sig loss och nätade, nu med en iskall backhand vid första stolpen. Målvakten Denise Reuterström var bortspelad.

— Det är väl min styrka, snabbheten, kul att få visa det, tycker Nix.

Femman för HV satte Anna Meixner efter en soloräd, där hon till slut fick sätta pucken på en retur.

— Det är okej spel från vår sida, men mycket kan bi bättre, säger HV-tränaren Ulf Johansson.

— Det är alldeles för mycket Hawaiihockey fortfarande, men det får man väl acceptera så här i säsongsinledningen när entusiasmen är lite för stor.