Freddies öppnade i Atollen efter många turer för snart ett år sedan. Från början skulle Freddies bli en sportbar men konceptet ändrades till Bistro. När dörrarna öppnades för lunch den sjätte april förra året var det med tidigare fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg som ensam ägare. Barndomsvännen Abner Hintza fanns inte längre med i bilden.

Nu har Freddies slagit igen dörren för gott, Fredrik Ljungberg är tränare i Tyskland och har dragit sig ur. Istället öppnar redan på fredag New York Legends Sportsbar och Restaurants med delvis samma ägare som tidigare.

— Vi håller på och målar väggarna och gör om men räknar med att vara klara till afterwork på fredag, säger Fredrik Karlsson, projektledare i nyetableringen.

LÄS MER: Freddies får prövotid

Vad blir det för skillnad mellan Freddies och ert nya ställe?

Annons

— Vi vill satsa er på sportrelaterade aktiviteter, mer på sport och mer på förstklassig mat, säger Fredrik Karlsson.

Bland annat installerar de nu två stora bildskärmar på vardera nio kvadratmeter, en på varje våningsplan. De ska sedan kompletteras med fler tv–apparater och ett klarare ljud.

Hit ska man inte gå om man inte gillar sport?

— Det finns olika zoner på restaurangen så det går att sitta ner i en lugnare vrå och äta och snacka. Men vårt fokus är sport, säger Fredrik Karlsson.

LÄS MER: Svaret på gåtan om Freddies

New York Legends Sportsbars och Restaurants är en kedja med samma koncept på alla restaurangerna.

— Vi har precis öppnat i Magaluf på Mallorca och i Helsingborg där vi också har bowling. Vi ska finnas i Norrköping och Västerås också, säger Fredrik Karlsson.

Bolaget bakom New York Legends Sportsbar och Restaurang heter Enjoy FAB.

LÄS MER: Freddies får vänta