Genesta har via sin nystartade fastighetsfond GNRE Core Plus köpt en stor del av Solåsen handelplats. Affären innebär också fastighetsfondens första förvärv.

–Det är också vårt första nedslag i Jönköping. En spännande region som har goda förutsättningar att utvecklas och där vill vi vara med, säger Thomas Käll.

Historiskt sett var det nyligen bortgångne entreprenören Gunnar Järvhammars bolag Förvaltnings AB Lustgården som sålde fastigheterna i februari 2016 till Skandiabolaget. Hyresgäster är fortfarande bland annat XXL, Media Markt, Stadium Outlet och Rusta.

Förvärvet inkluderar fastigheterna Överblicken 2, 6 och 9 och omfattar totalt 35200 kvadratmeter. Försäljningen slutfördes första juli. Köpesumman är inte offentlig.

–Nej, det är en väl bevarad hemlighet men det är mycket pengar, säger Thomas Käll.

Alla hyresgäster har i dagarna blivit informerade av de nya fastighetsägarna om förvärvet.
Foto: Jasnne Johansson

Hur tänker ni utveckla Solårens handelsplats?

–Kortsiktigt händer det ingenting eftersom alla fastigheter är uthyrda, men vi ska vara öppna för förändringar och vi som tidigare ägare vill verka för att vi kan lösa alla trafikstörningar i området.

– Solåsen är en etablerad handelsplats i en expansiv region. Vi är väldigt nöjda med förvärvet. Det utmärkta läget och kvaliteterna i Solåsen passar perfekt in i vår investeringsstrategi, säger David Neil, vd på Genesta till tidningen Fastighetsnytt.

Annons

Tidningen har försökt nå ansvarig på Skandia Fastigheter utan att lyckas.

Dessa butiker och verksamheter berörs

De butiker och verksamheter som berörs av affären är i stort Media Markt, K-Rauta, Leos Lek..

Dessa butiker och verksamheter berörs

De butiker och verksamheter som berörs av affären är i stort Media Markt, K-Rauta, Leos Lekland, Toys R Us, Granngråden, Stadium Outlet och Rusta.

Både Skandia Fastigheter och Genesta jobbar med att köpa, sälja och förvalta fastigheter över hela landet.