– Det känns hedrande att ha fått det här uppdraget. Jag gillar att gestalta ett rum på det sätt som jag fick göra nu. Därför passade den här utmaningen mig perfekt, säger hon.

Kulturnämnden gick ifjol ut med en intresseanmälan i tidningen konstnären om att utsmycka foajén.

Det kom in 63 olika bidrag.

Av dem valdes tre ut. Konstnärerna fick betalt att utveckla sina idéer så att de kunde presentera dem på ett bra sätt.

Annons

I september beslutade så nämnden att Sara Appelgrens bidrag " Så långt jag ser" vunnit.

– Det var aldrig någon diskusson om vem som skulle vinna. Den grupp som arbetade med detta var enig i sitt beslut, säger Ann Johnsson, på kultur- och fritidsförvaltningen.

Sara Appelgren har valt att gestalta foajén med publikbilder. Det handlar om gruppbilder och fotografier på olika individer.

Helhetsintrycket av det är lyckat.

– Tanken är att mötas av människor som haft en positiv konsertupplevelse innan man går in i teatersalongen. Det var det vi fastnade för med den här gestaltningen, säger Ann Johnsson.

Sara Appelgren gick ut konstfack 2004 med inriktning på konst. Numer driver hon en ateljé i Stockholm och arbetar både som konstnär och fotograf.

Konstverket invigdes av Anne-Marie Grennhag, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, i en ceremoni där bland annat Huskvarnastråket medverkade.