Både Joan Martinez och Manu Fermandez har valt att flytta tillbaka till Spanien för uppdrag på hemmaplan. 

Nu står det klart att det blir Gabo Loaiza (assisterande coach) och Marc Olmos (fystränare) som ersätter sina landsmän. Kontrakten är skrivna på ett år.

24-årige Gabo Loaiza är trots sin ringa ålder en coach med stora ambitioner. Sin basketutbildning har han fått i sin moderförening, CB San Fernando. Parallellt med tiden där har hunnit med att utbilda sig till idag att inneha den högsta tränarutbildningen i spansk regi, “Entrenador Superior De Baloncesto”. Gabos ambitioner som coach inom basketen har också gett sig uttryck i den mening att han idag håller på att författa en bok om basketens alla olika metoder, återstår och se om det finns något att lära sig från den svenska basketen och det “svenska sättet” att lära ut på när boken väl ska till att publiceras.

– Jag blev exalterad första stund jag fick höra om Wetterbygden Basketball. Jag älskar det som har presenterats för mig i form av ambitioner och vart man är på väg, säger Loaiza i ett pressmeddelande.

24 år även Wetterbygden Stars nye fystränare, Marc Olmos. Lagets nye fystränare är en herre med mycket energi och en stor portion nyfikenhet. Marc har en master i sportsvetenskap hemifrån Barcelona och kommer till Sverige, Jönköping med en uppsjö av idéer om hur Wetterbygden Stars ska kunna flytta fram positionerna inom den fysiska träningen. Marc har inte bara enkom erfarenheter som fystränare utan även som före detta spelare och coach i både FC Barcelona och Saint Feliuenc, nyttiga erfarenheter i rollen som fystränare gentemot sina blivande adepter.

Annons