Den 20 juli 2020 införs en ny innebandyregel.

På förfrågan från klubbtillverkarna har Internationella Innebandyförbundet (IFF) röstat igenom ett förbud mot att använda olika märken på klubba och grepplinda. Spelare är alltså tvingade att ha samma märke på klubba och grepp.

Ändringen har fått spelare att rasa och rösterna har varit många på sociala medier.

Hård kritik från Kim

Mullsjö AIS-stjärnan Kim Ganevik är en av de största kritikerna och håller inte tillbaka i sina twitterinlägg.

”Jag orkar inte försvara den här sporten mer. Och grattis till alla som aldrig tagit den på allvar. Ni vann.

Och det handlar inte om att jag gråter för att jag inte får spela med vilken grepplinda jag vill, kan köra utan om det är så. Om jag får? Det är bara själva grejen. Trodde att det fanns tusen saker som var viktigare.

Men fortsätt på den inslagna vägen. Pissa på alla som försöker ta den här sporten framåt. Pissa på alla som bryr sig på riktigt. Pissa på kidsen som älskar att nörda ner sig. Ni behöver inte ställa frågor som handlar om en spelares material. VI KÖR ORIGINALPRYLAR.

Blir spännande att se vad som händer om man har fel grepplinda. Utvisning? Matchstraff? Avstängning? 50 burpees? Tänker på alla gånger Exel hade svårt att leverera grejer i tid. Man hade ju för fan inte kommit till spel om man hade fortsatt med skiten. Segt.” skriver Ganevik.

”Öka sin försäljning”

I en intervju med Innebandymagazinet säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund att förslaget om regeländringen kommer direkt från klubbtillverkarna – och att förslaget godkändes av Matieral Board, som är ett samarbetsorgan för de ledande tillverkarna och IFF, innan det röstades igenom av IFF:s styrelse.

Annons

Liljelund bekräftar också att syftet till ändringen är att tillverkarna vill öka sin försäljning.

– Vi har fått ett förslag och vi såg inget problem med det hela eftersom det inte påverkar spelet på något vis. Men det är ju självklart att det är deras businessintresse som ligger bakom till att de vill genomföra detta. Man vill öka sin försäljning, säger generalsekreteraren till Innebandymagazinet.

Relaterat: Glädjebeskedet: Mullsjö-stjärnan Kim Ganevik skriver långtidskontrakt
Relaterat: ”Då hade jag fått kämpa lite i bakgrunden igen”
Relaterat: Talanger stannar i JIK: ”Ger mig rätt möjligheter”