Peleg kom tillbaka till Wetterbygden Stars inför föregående. Den 25-åriga göteborgaren, med rötterna även i Israel, tillhörde faktiskt Wetterbygdens organisation redan under säsongen 2015-2016, spelade sedan ett par säsonger i Nässjö basket innan han återvände och nu är det alltså klart att han stannar i Vätterbygden.

Peleg har kommit och bli en slags frontfigur i försvarsspelets ädla konst. Inför föregående säsong pratades det mycket om målsättningar att försöka utveckla den offensiva repertoaren och med facit i hand kan ingen klaga på den utveckling han haft just på den offensiva planhalvan. Peleg snittade dryga 10 poäng per match.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och var också Jonathan Pelegs coach under hans första sejour i föreningen för några år sedan och således en av dom som fått bevittna Jonathans utveckling på nära håll:

– Jonathan har gått från att vara en utpräglad försvarsspelare till att idag nämnas med allt större respekt när vårt anfallsspel kommer på tal. Jonathan är en “hal” jäkel därute på plan och är en mästare på att hitta vägar genom motståndarnas försvar. När han nu dessutom har bevisat att han är fullt kapabel att även skjuta i någon trepoängare per match så börjar han bli allt mer och mer allsidig som basketspelare. Det vi alla önskar nu, inklusive Jonathan själv, är han blir en mer formell ledare på och utanför plan, säger Aulander i ett pressmeddelande.

Annons

Jonathan Peleg själv är glad och stolt över att det nu är klart med en fortsättning med laget och föreningen som under fjolårssäsongen utsågs till “Årets Lyft” inom svensk herrbasket:

– Jag är väldigt glad över att få chansen och känna tilliten över att få tillhöra Wetterbygden Stars ytterligare en säsong. Jag är övertygad om att detta är rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas, både som spelare och ledare. Jag är naturligtvis stolt över vad vi lyckades åstadkomma under vårt första år i SBL, men ingen av oss känner sig mätt eller nöjd – vi vill mer.