Nej, det var inte det. Varken bröderna eller föräldrarna finns med i orkestern längre. Konceptet var ändå i stort det vanliga. Storbandsjazz från 30- och 40-talen, cirkuskonster och rivig dans av Lindy Hop-truppen ”Harlem Hot Shots”. Och så stjärnan Gunhild i centrum förstås. Hon är multiinstrumentalisten, sångerskan och den färgstarka frontfiguren i den har anrättningen. Hon är det projicerande ljuset som lyser ända till sista raden. Hon ger ordet vintage ett ansikte. Tidsandan var denna gång förstärkt genom några stråkar i orkestern. Helt rätt.

Konsert: Gunhild Carling Jazzvarieté & Carling Big Band

Plats: Jönköpings Konserthus

Betyg: 5 tändstickor

Konsert: Gunhild Carling Jazzvarieté & Carling Big Band

Plats: Jönköpings Konserthus

Betyg: 5 tändstickor

Gunhild var verkligen i högform. Hon strålade, steppade och sjöng med en utlevelse som var det bästa jag sett henne göra på länge. Lindy Hop-kvartetten såg till att publiken inte fick en lugn stund. Varje gång de gav primadonnan en paus återvände hon i en ny klädkreation. Jag tappade snart räkningen. Och så fick vi möta nya artister som stod för cirkusinslagen. Trollkonster och luftakrobatik var några av dessa.

Det var verkligen en välgörande och ny upplevelse att se och höra showen av årsmodell 2016. Orkestern var högoktanig med förnämliga solister. Föreställningen var väl regisserad och numren sammanfogade utan hysterisk hets. Stjärnan dominerade det stora rummet totalt. Denna gång var hon den enda med namnet Carling i truppen. Men det var sannerligen ingenting som saknades.