Det märktes i båda lägren att det fanns premiärnerver här och var. Inledningen av matchen var chansfattig och båda lagen kände på varandra. HV71 hade mest puck, spelade mer fartfyllt än Brynäs och kunde ta ledningen med fyra minuter kvar av den första perioden genom nyförvärvet Riikka Välilä.

I andra perioden var det fortsatt hemmalaget som hade kommandot och spenderade mycket tid i anfallszon. Drygt tolv minuter in i perioden kom 2-0, Anna Meixner stod för målet. HV71 fortsatte sedan att pressa på för ytterligare mål, men i stället var det Brynäs som något oväntat reducerade till 2-1 med tre minuter kvar. HV71 svarade dock snabbt genom att sätta dit 3-1 minuten senare.

— Vi blev inte påverkade alls av deras reduceringsmål, utan fortsatte bara att köra på. Att få 3–1 så pass tätt inpå var viktigt för oss, säger Anna Meixner.

Annons

Hemmalaget rivstartade i den avslutande perioden. Efter fyra minuter gjorde laget 4-1, och 17 sekunder senare kom även 5-1 vilket kändes som det definitiva segermålet. Brynäs försökte komma upp i banan, men HV71 spelade lugnt och stabilt både offensivt och defensivt och kunde vinna med 5-1.

— För att vara en seriepremiär så tycker jag att vi gjorde en riktigt bra insats. Vi har verkligen vuxit som lag de senaste veckorna och förtjänade helt klart segern. Snacket mellan oss fungerade utmärkt och vi hade stundtals riktigt bra fart i vårt spel, säger nyförvärvet och tvåmålsskytten Anna Meixner.

— Det är en väldigt tuff liga här i Sverige med mycket närkamper och snabbt passningsspel. Det känns väldigt inspererade att spela här.

Imorgon är det dags för en ny match för HV71 när Sundsvall gästar Kinnarps Arena.

— Det är bara att ladda om och försöka få så mycket sömn som möjligt. Förhoppningsvis kommer vi upp i samma nivå som vi gjorde i den andra och tredje perioden idag.

Målskyttar, HV71: Anna Meixner 2, Riikka Välilä 2, Emily Nix.