Det återstod 11.35 minuter kvar av den andra perioden i lördagens match mellan Luleå-HV71. Luleås Jesper Sellgren rundar egna målet och jagas av Simon Önerud. Då kommer Anthony Camara snett framifrån och tacklar Sellgren i huvudet. Camara fick 5+20 minuters utvisning. Situationsrummet valde att anmälda händelsen till disciplinnämnden.

I anmälan står det: "Camara ändrar åkriktningen och har en uppåtgående rörelse. Sellgren som inte ser Camara komma har ingen möjlighet att skydda sig."

Nu har nämnden kommit med sin dom.

Under söndagen meddelade nämnden att Camara stängs av i fem matcher från och med den 19 januari till och med den 1 februari. Han får dessutom böter om 46 000 kronor.

Camara förklarade sin syn på händelsen så här: "Precis när Luleåspelaren kommer förbi målburen uppfattar jag det som att han ser mig då han tittar upp. Luleåspelaren tappar pucken precis efter han tittat upp men tittar ner och får tag på den igen och jag ändrar åkriktningen utifrån att jag går efter pucken. I sista sekunden spelar han iväg pucken med en hand och blir lite låg och framåtlutad. Jag har låg fart, armen utefter sidan. Tyvärr träffar min överarm spelaren på kinden när jag går in i situationen."

Anthony Camara har gjort 21 poäng den här säsongen. Det är flest i HV71.

SHL