– Vi är väldigt glada över att de här killarna har bestämt sig för oss. Det är en bra blandning av unga och mer rutinerade spelare, säger Rubel Shamoun, sportchef i Assyriska IK.

De fyra är Jesper Ritheim och Joakim Jans från Husqvarna FF:s A-trupp Marven Nano från J-Södras juniorverksamhet och Anel Bilanovic från HFF:s juniorverksamhet.

Den mest namnkunnige av de fyra är Jesper Ritheim, 27 år, mittfältare som både spelat i J-Södra och i HFF.

– Jag tycker inte det ska bli någon nedtrappning. Assyriska är en attraktiv och rolig förening på uppgång, säger Jesper Ritheim.

Annons

Joakim Jans, målvakten, gick från Assyriska till HFF inför den gångna säsongen. Jans var reservmålvakt bakom Zoran Akovic, men när den sistnämnde lämnade för Gefle i höstas fick Jans ta över huvudansvaret.

– Det har varit kul att testa på en högre nivå och förhoppningsvis har jag fått en hel del erfarenhet, säger Joakim Jans.

Anel Bilanovic, 19 år, kan användas både som ytterback och ytterforward.

Marven Nano fyller också 19 snart och är en ytterforward.

– Jag har haft kontinuerlig kontakt med Assyriska och det ska bli väldigt roligt att spela för mitt eget folk, säger Marven Nano.

Assyriskas sportchef är väldigt nöjd över mixen på nyförvärven.

– Ett av våra mål är att få hit unga killar och därför känns det jättebra att det kommit två unga och utvecklingsbara spelare, säger Rubel Shamoun.

När det gäller tränare är det klart att Nino Töre inte bli kvar. Det ryktas om att Andreas Tegström från HFF eventuellt är på ingång.

– Det kommer snart ett besked om vem som blir tränare, säger Rubel Shamoun.

På minussidan på spelarsidan är det klart att målvakten Bahij Elias och rutinerade Valle Elkari slutar.