Idag driver han Coffeehouse by George i Filmstadenhuset och har haft Systembolaget på Trädgårdsgatan runt hörnet. Nu när systemet flyttat till kvarteret Atollen följer Coffeehouse by George med och blir granne med systembolaget där.

Varför vill du öppna ett nytt kafé i Atollen?

– Det känns som om alla drar sig dit nu och det är där man satsar. Ska man vara med i leken måste man finnas där de andra butikerna och Munksjön finns, säger George Kavakcioglu.

Hans nya kafé öppnar 1 juli och får en stor uteservering mot Munksjön. Väggarna mot Munksjön är i glas och går att öppna under sommaren. De allra närmaste grannarna blir ishockeyspelaren David Petrasek som öppnar en ny krog och en ny inredningsbutik. Och runt hörnet ligger Systembolaget.

Annons

Du väljer att stanna kvar i Filmstadenhuset trots att Systemet flyttat. Varför det?

– Det går bra på Väster också, vi är så etablerade där nu. På dagarna är det mer folk på Öster men sena eftermiddagar och kvällar händer det mycket här, säger George Kavakcioglu.

Han säger att det förstås blir ett mindre flöde av människor på Väster efter Systembolagets flytt. Kanske tappar man omkring fem procent av sin omsättning.

– Butiksägarna är nog inte så glada men de bra butikerna kan nog ändå överleva. Västra centrum står inte och faller med systembolaget. Det hade varit värre om Filmstaden hade flyttat. Bio är viktigare för oss än systemet, säger George Kavakcioglu.

Han flyttade till Jönköping från Stockholm år 2007.

– Jönköping har blivit mer som en storstad och en fantastisk sommarstad. Jag älskar Jönköping och vill bo här resten av mitt liv. Och jag tror att Öster och Väster kan komplettera varandra.