Samma visa. I dag på morgonen kunde Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna konstatera att deras tavlor blivit välta eller förstörda under natten.

– Det är så oerhört tråkigt, nu får vi försöka hinna med att sätta upp dem igen under dagen, säger Gunnar Pettersson.

Sverigedemokraterna märkte i går, onsdags, att någon eller några varit och försökt förstöra deras affisch vid Runes bil men då budskapet fortfarande gick att läsa lät de den sitta kvar.

På onsdag eftermiddag såg representanter för SD att någon försökt riva ner deras affisch men de lät den sitta kvar. På torsdagsmorgon var den helt nedriven.
Foto: Emma Rex

– I dag är den helt nerriven, säger Olle Moln-Teike (SD)

Olle Moln-Teike tycker det är tråkigt att det ska vara så här och är osäker på hur länge de kommer laga de affischer som förstörs.

– Vi använder mandatpengar till att köpa material till affischerna så det känns onödigt att slösa med pengar om de bara förstörs, säger Olle Moln-Teike.

I tisdags när första omgången av valaffischer förstörts så polisanmälde Socialdemokraterna händelsen. Brottet är skadegörelse eller ringa skadegörelse och ska utredas skyndsamt då det är ett brott som är valrelaterat.

Sverigedemokraterna hade på torsdagen inte polisanmält händelserna men säger att de planerar att göra det under dagen.

Från kommunens håll kommer man inte göra något annorlunda för att säkra upp runt valaffischerna.

– Detta är tråkigt och det är ju ett angrepp mot demokratin men vi gör inget extra utan det är upp till de olika partierna i sa fall, säger Frida Wahlund, administrativ chef på Habo kommun.

Annons

På flera håll i landet har valaffischer förstörts i årets valkampanj.

FOTNOT: Artikeln uppdateras

Val