På tisdagskvällen spelade Hallbys damer försäsongens andra träningsmatch mot RP. Matchen var en målsnål historia och slutresultatet blev 19-19. Det märktes på båda lagen att det är i början av säsongen och att spelarna såg lite ringrostiga ut.

Hallby var starka i sitt försvarsspel och RP hade svårt att hitta lösningar. Fortfarande finns det förbättringsområdet att jobba på vad gäller kontring och anfallsspel.

– Vi gör en bra insats bakåt och har kontinuitet där. Vi får väldigt många möjligheter att kontra och spela med fart men det var inte vår match gällande anfallsspel. Vi slarvade bort våra möjligheter att vinna när vi inte spelar på vårt sätt som präglas av engagemang, attityd och inställning, något som saknades denna matchen, säger tränare Joachim Löfstedt.

Matchen var jämn och lagen följdes åt. RP drog ifrån till 18-15, men Hallby var starka under de sista 10 minuterna och kunde komma ifatt. Hanna Tolstrup hade även chansen att avgöra matchen, men prickade insidan av stolpen med matchens sista skott.

– Speltiden fördelas på alla positioner och det blir lite ryckigt. De yngsta spelarna Ebba-Lisa Skogwald och Emma Tolk, båda kantspelare får klart godkänt och bäst betyg i matchen, säger Joachim Löfstedt.

Nu väntar ett par träningar till i veckan samt en träningshelg där hela truppen för första gången är samlad.

Annons