Linus Ohlsson från Tenhult körde i STCC under 2014. Det gjorde han inte förra året.

— Det hade lite med pengar att göra. Jag ville inte köra i något bottenstall och när jag inte hade något erbjudande från ett toppstall så valde jag att ta en paus, säger han.

Den här säsongen är han dock tillbaka. Och det är inte vilket stall som helst han kör för. Ohlsson är en av förarna i STCC-legendaren Janne "Flash" Nilssons egna stall Flash Engineering.

— När Janne ringde var det ingenting att fundera på. Flash är ett av de största stallen vi har haft, men han själv har inte haft teamet på ett par år.

Under tiden som stallet låg på is sålde "Flash" av alla grejer. Men nu när det startades upp en månad inför STCC-premiären köpte han upp nya grejer och fick ihop två Saabar. Testerna gjordes en och en halv vecka före premiären.

Annons

— Vi ligger lite efter inställningsmässigt, teamet har ju inte tävlat på tre år, säger Ohlsson som ändå stod för en bra premiär.

— Jag fick starta som femma i första heatet där Volvobilarna fick starta etta, två och trea. Det är väldigt svårt att ta sig förbi dem, plus att Volvo just nu är i en klass för sig.

Ohlsson körde dock bra och slutade trea.

I det andra racet startade Ohlsson återigen femma, men då var det omvänd startordning, det vill säga att Volvobilarna startade 1-3 från slutet.

— Jag fick en jättebra start och var uppe på en andraplats. Två av Volvobilarna körde sedan om mig och den tredje gjorde ett misstag och bromsade för sent. Han körde rakt in i mitt framdäck och så var det racet över, säger Ohlsson.

Du har inte kört på över ett år, var du ringrostig?

Inte så mycket faktiskt. Jag kom in i det ganska snabbt.

Ohlsson var förstås nöjd över sin premiär och det var även hans chef Janne "Flash" Nilsson.

— Jag är verkligen nöjd med min insats. Janne är det också, absolut.

Nästa STCC-tävling körs på Mantorp Park. Men om Ohlsson är med där är fortfarande oklart.

— Vi får se. Just nu har jag ingen budget till det racet. Jag är ju ersättare till Björn Wirdheim (tidigare reserv i F1) och han ska köra på Mantorp. Men jag jobbar på att få köra, säger Ohlsson som i alla fall kommer att vara med i den tredje deltävlingen i Anderstorp.

— Ja, Wirdheim är och kör Le Mans då så i Anderstorp kommer jag att köra.