Det var i oktober som polisen gjorde en husrannsakan i mannens bostad i Norrahammar. Mannen själv var inte hemma utan patrullen möttes av en liten hund. När polisen sökte igenom undervåningen till ett garage hittade man mängder med sprit och en spritbränningsapparat. I avrapporteringen beskriver patrullen det som en mindre spritfabrik.

I ett utrymme stod åtta stora plasttunnor varav tre stycken var fyllda med sprit. Man hittade en spritbränningsapparat och snabbjäst. Han hade två reningsanläggningar som använts i framställandet av spriten.

Annons

Under polisens husrannsakan kom mannen till bostaden och greps. I fickan hade han 2 700 kronor som man misstänkte var pengar han fått genom spritförsäljning. I förhör erkänner mannen direkt.

Han berättar att han kommit över utrustningen från en annan person för två år sedan. Han började med bränningen i augusti 2015 och hade hunnit med att göra två satser och var på gång med en tredje. Han berättar att en enlitersflaska kostade 40 kronor och en låda med 20 flaskor kostade 1 000 kronor.

Nu åtalas mannen för olovlig befattning med sprit.

Dömd för smuggling

Mannen dömdes senast i juni till samhällstjänst för att ha smugglat sprit in i Sverige. Han och en annan person greps i Malmö med 800 liter starköl 31 liter sprit och 92 liter vin.

De båda personerna hävdade att det var för privatbruk men tingsrätten ansåg att mängden talar för att så inte var fallet.

2007 dömdes även mannen för anstiftan till smuggling och fick fyra månaders fängelse.