I onsdags hittades de sju 25-litersdunkarna intill en grusväg i närheten av Sibbabo. Kommunens miljöenhet och polisen misstänker att omkring 30 liter av vad som tros vara olja har läckt ut i marken; bland annat från en av dunkarna som hade spruckit på mitten.

Etiketter ska enligt uppgift ha funnits på oljedunkarna, och dumpningen är anmäld som miljöbrott. Efter upptäckten har polisen varit på plats och undersökt området - något som man långt i från alltid hinner prioritera - innan kommunen tog hand om dunkarna och deponerade innehållet.

Annons

— Vi har varit på plats för att samla bevis innan det saneras bort, och skickat det på analys så att vi få veta exakt vad det är som läckt ut. Men vi har redan fått vissa uppgifter som kan göra att vi löser brottet, säger åklagare Stefan Edwardson.

I övrigt är han förtegen kring vad som framkommit i utredningen så här långt, liksom vilken den exakta platsen för brottet är.

— Det förekommer en hel del anmälda miljöbrott av den här typen, och det handlar om långt fler fall än vad man skulle önska hanns med. Vanligast är att man eldar saker som man inte får elda. Därefter kommer dumpningar av någon form av avfall som står och läcker, säger Stefan Edwardson.

I vänta på analyssvaren som väntas ta ett par månader, jobbar polis och åklagare vidare med att lösa miljöbrottet.