Det var strax efter halv fem som larmet kom om en olycka på en avfart från E4 vid Elmia. Enligt JP:s fotograf på plats har olyckan inträffat i rondellen vid bron som går mellan Elmia och Österängen.

Enligt larmet ska två personbilar vara inblandade i olyckan och flera personer drabbade. Men det är oklart om någon har blivit skadad, ambulans är på plats.

Samtidigt har SOS fått in ett larm om en lastbil som står och ryker på E4 vid Gissebobranten i södergående riktning. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Lastbilen var lastad med cement och började brinna, uppgav räddningstjänsten senare på eftermiddagen. I samband med släckningsarbetet stängdes också hela E4 av i södergående riktning och kommer vara avstängd flera timmar under kvällen. Trafikverkets prognos är att den öppnas vid 22-tiden.

Trafiken i södergående riktning kommer att ledas om på gamla riksettan från Ölmstad. Bilar som hamnade mitt emellan har släppts på i ett körfält. Trafikverket har kopplats in för att hantera trafiksituationen.


Foto: Elin Elderud