LÄS MER: De kan lämna HV71

Efter förra säsongen lämnade Mattias "Kolan" Karlsson HV71 för Ryssland och KHL. Men under onsdagen var den förre HV-spelaren tillbaka i Kinnarps Arena och Jönköping, där han för övrigt bor.

Annons

— Det är kul att vara tillbaka i Kinnarps Arena. Jag var på matchen i lördags och man saknar ju den här stämningen. Om man har varit här under fyra år vet man hur det är att skrinna ut inför ett fullsatt Kinnarps Arena.

Hur ser du på en comeback i HV71 till nästa säsong?

— Först och främst måste jag veta om HV vill ha mig. Sen måste jag kolla av marknaden och se vad som finns. Jag är 30 år nu och nästa lag jag kommer spela i är laget jag troligtvis kommer att avsluta karriären i. Men om HV vill ha mig är jag öppen för det, säger Mattias som inte är nöjd med säsongen i Ryssland.

— Det har inte fungerat så bra för oss. Kommer man näst sist i en serie kan man inte vara nöjd. Man hade så klart velat spela bättre.

Hur tror du det går för HV den här säsongen?

— Ska du gå långt behöver PW (Fredrik Pettersson-Wentzel) verkligen storspela. Han har ju varit jättebra i år. Men han kanske måste höja sig ytterligare ett snäpp och sen tror jag försvarsspelet måste vara ännu mer stabilt om man ska gå långt. Sen tror jag inte det blir något SM-guld, för det känns som Skellefteå är helt överlägset i år. Men det finns chans att ta sig långt i ett slutspel, det tror jag.

LÄS MER: Forwarden förlänger med HV71

SHL