Han är ordförande för Moderaterna i Jönköpings län och har under de senaste åren lagt mycket tid och kraft för att få slut på striderna inom Moderaterna i Jönköping.

Nu kommer nästa problem för partiet. Ombudsmannen Tobias Stomilovic har sagt upp sig och lämnar sin tjänst om en månad för att börja jobba för HV71.

Samtidigt står partiet inför en valrörelse där en partiombudsman med erfarenhet är oumbärlig.

Annons

— Tobias har varit en bra ombudsman och man hittar inte någon efterträdare så lätt. Det är Riksorganisationen som tillsätter en efterträdare men vi sätter oss också ner och planerar inför framtiden, säger Gottlieb Granberg.

Han tycker att det är ledsamt att bli av med Tobias Stomilovic.

— Det finns en annan rörlighet på arbetsmarknaden idag och det är bara att acceptera läget, säger Gottlieb Granberg.

I våras fick tidskriften Etc Jönköping tillgång till en bandinspelning från ett av Moderaternas fullmäktigemöten i Jönköping. Enligt Etc finns det grova påhopp på inspelningen mot partimedlemmar som inte var med på mötet. Tobias Stomilovic var med på mötet och sade att ingenting av som sades får komma ut.

”Ingenting som sägs i det här rummet lämnar det här rummet. Alltså inte media, inga medlemmar, ingen ska få reda på vad som sägs här inne. För då, kan jag säga, då har vi fem procent i nästa val”, säger Tobias Stomilovic på bandinspelningen som ETC fått ta del av.

Hur har den här bandinspelningen påverkat Tobias Stomilovics avhopp, tror du?

— Han har sagt till mig att han har fått sitt drömjobb och han och jag har jobbat bra ihop. Men bandinspelningen och de andra stridigheterna har väl inte direkt gjort det svårare för honom att säga upp sig, säger Gottlieb Granberg.

Hur är läget i partiet i Jönköping?

— Just nu är det lite lugnare men när alla nomineringsmöten kommer igång är det risk för att konflikterna blossar upp igen, säger Gottlieb Granberg.

Fotnot: JP har sökt Tobias Stomilovic men inte lyckats få tag på honom