Den 51-årige affärsmannen började med att vända sig mot de anhöriga i rättssalen. Hans röst sprack ett par gånger när han försökte ge någon sorts ursäkt.

— Jag har orsakat er alla svår smärta, det gör mig djupt ångerfull. Jag skulle aldrig ha försatt mig i den här situationen. Hade jag kunnat hade jag tagit all smärta ifrån er och lagt det på mig själv, sade 51-åringen.

Han erkänner att han mördat paret i Norrahammar med flera slag med ett basebollträ som han hade med sig. Han kan se sig själv stå med basebollträet i handen och ge mannen ett slag i huvudet när han satt vid datorn. Han erkänner också att han gav sig på kvinnan när hon kom hem en dryg timme senare.

Men det mesta kring tiden i villan, vad han tänkte och kände före och efter morden har han glömt.

Och frågan som alla ville ha svar på: Varför? förblev obesvarad.

— Man slår inte ihjäl två personer utan att veta varför. Det sitter sex anhöriga här som vill veta, nu har du chansen att berätta, pressade åklagaren Pernilla Törsleff

— Jag önskar att jag kunde ge en förklaring, men jag kan inte. Kunde jag skulle jag det, sade 51-åringen.

Annons

Senare kom mannen in på att det har hänt saker i hans liv och att han inte mått så bra, men inte kunnat prata om med någon.

— Det kanske är något som finns i min bakgrund, men jag kan inte svara på om det är det här som har utlöst detta, sade 51-åringen.

Inte planerat

Han är noga med att försöka visa att dådet inte har varit planerat. Till skillnad från mycket annat är han säker på att han inte hade med sig egen tändvätska för att tända eld på villan, de flaskorna hittade han istället i villan. De två basebollträn han hade med skulle användas för sommaraktiviteter i det lag han tränade.

Åklagaren tror att motivet till morden är ekonomiskt. Den mördade mannen hade en fordran på 51-åringen. I tidigare polisförhör har affärsmannen sagt att det har varit gammalt groll om pengar och att han känt kraven från den mördade som utpressning och att han skaffade basebollträna som skydd.

Nu ifrågasatte 51-åringen att han sagt så och på torsdag ska ett inspelat förhör spelas upp i rätten.

— Jag känner inte igen mig själv att jag ska ha sagt så här.

51-åringen påpekade att han inte har någon anledning att ljuga om detaljer när han tar på sig ett så allvarligt brott som två mord.

Han påpekade att han har haft minnesproblem de senaste två åren. Hans advokat Leif Silbersky tycker inte att det är konstigt att 51-åringen minns vissa saker väldigt väl, medan annat är helt borta.

— Minnet fungerar så, det handlar om förträngningsmekanismer. Vid sådana här händelser kan man tappa vissa bitar, det är inget konstigt.