IKHP:s Isa Envall slog till med en överlägsen seger i den äldsta juniorklassen i Söderhamn då hon vann med över tre minuter. Men det var en tuff bana för 19-åringen. Den 8,5 km långa sträckan var mycket fysiskt krävande med kuperad terräng med stora detaljrika och steniga sluttningar. Dessa sluttningar gjorde att det blev en väldigt teknisk bana och det var tufft att kunna hålla fokus på orienteringstekniken samtidigt som det var så fysiskt utmanande.

– Jag är jättenöjd. Jag inledde defensivt för att komma in bra i orienteringen men blev mer offensiv efterhand. Det var ett bra lopp både tekniskt och fysiskt och jag lyckades vara fokuserad hela tiden och gjorde inga missar egentligen. Fantastiskt roligt att ta hem detta guldet, säger Envall.

IKHP fick ytterligare framskjutna placeringar i dessa tävlingar. 17-åriga Hilda Holmqvist Johansson blev fyra i D18, och Joar Hertin knep sjundeplatsen i H18.

Viktor Gunnarsson, Evelina Svensson Finndahl och Olle Karlsson tog fina placeringar på ungdoms-SM.
Foto: Privat

Under helgen avgjordes också ungdoms-SM i Oskarshamn. Här lyckades IKHP:s löpare främst på sprintdistansen där Olle Karlsson blev femma i H15, Viktor Gunnarsson sexa i H16 och Evelina Svensson Finndahl åtta i D16.