På damsidan deltog sex lag och Hovslätt, Habo FIF-04 och IKHP var med. På herrsidan var det lite sämre med endast fyra lag och två av lagen var Hovslätt och IKHP.

På damsidan var Hovslätt helt överlägset. Hovslättstjejerna skrapade ihop 91 poäng av maximala 108 och då blev laget ändå diskat i stafetten.

Det blev grensegrar i nio grenar och Johanna Bülow tog en dubbelseger genom att vinna både 400 meter och 800 meter. Hovslättstjejerna har nu vunnit lag-DM sex år i rad.

Habos tjejer kämpade hårt om en medaljplacering och stafetten blev helt avgörande. Men en riktig kämpainsats gjorde att man hade rätt lag bakom sig och poängen blev 57,5, vilket räckte till en tredje plats. Högby var tvåa med 65 poäng.

Matilda Elfgaard tog Habos enda seger i spjut. IKHP:s tjejer slutade på sjätte plats med 44 poäng.

I herrmatchen var det också tufft och jämnt. Hovslätts killar började bra och plockade på sig några fullpoängare men efterhand som tävlingen gick vidare så drog IK Sisu ifrån övriga lag. Men kampen om andra och tredjeplatsen var desto tuffare. När poängen var räknade innan stafetten så visste man att det lag av Hovslätt och Högby som kom först i mål skulle bli tvåa. Det var spännande ända in i mål och Teodor Sobzcyk gjorde en kämpainsats på sista sträckan men fick ge sig för Högbys löpare och Hovslättslaget slutade på tredje plats.

Annons

Filip Rubin, 400 m häck, Pontus Bjärkvik, spjut, Teodor Sobzcyk, längd och Pontus Bjärkvik, spjut tog Hovslätts grensegrar och för IKHP tog Lucas Nilsson en dubbelseger genom att vinna både 110 m häck och 200 meter. Slutställningen blev att IK Sisu vann på 57 poäng, Högby slutade tvåa med 44, Hovslätt trea med 43 och IKHP:s 35 poäng innebar en fjärde plats.