16 våningar högt och sikt från alla håll. IT-konsulterna på Evry, som flyttade in före jul och ska husera på fem och en halv våning, kan inte klaga på utsikten. Härifrån syns i stort sett hela innerstaden.

Evry var första hyresgästen som blev klar att flytta in och har varit med och utformat lokalerna efter sina behov med ljusa golv, arbetsplatser i kontorslandskap och små glasburar för ostörda telefonsamtal.

— Vi har ett grundkoncept med mycket textilmattor, men hyresgästerna har kunnat göra vissa ändringar, säger Tommy Fritz, vd på Tolust som bygger Munksjöstaden.

I april flyttar Företagscatering in och öppnar Restaurang Vy som ska hålla till både på markplan med uteservering samt uppe i toppen på våning 16.

— Där uppe blir det konferensverksamhet och skybar vissa dagar i veckan för allmänheten, berättar Tommy Fritz.

I april öppnar också Cardio Club träningscenter i botten på huset.

— Restaurangen och gymmet gör att vi får liv och rörelse här även på kvällstid, säger Tommy Fritz.

Klart i april

”Utropstecknet” vid Munksjön

16 våningar högt.

8500 kvadratmeter stort.

I december 2015 flyttade IT-företaget E..

”Utropstecknet” vid Munksjön

16 våningar högt.

8500 kvadratmeter stort.

I december 2015 flyttade IT-företaget Evry in på våningarna 11–16

4 april öppnar Företagscatering Restaurang Vy på bottenplan och skybar på våning 16.

1 april öppnar Cardio Club träningscenter i källar- och markplan.

Advokatbyrån Gärde-Wesslau flyttar in under maj–juni på plan 8 och 9.

Nordea flyttar in i augusti på plan 5, 6 och 7.

Huset är ritat av Yellon och är första kvarteret i Munksjöstaden.

Än så länge är stora delar av lokalerna fortfarande en byggarbetsplats, men tanken är att allt ska vara klart när nästa företag flyttar in i april.

Annons

— Vi har några nya hyresgäster på gång, men det finns utrymme kvar som ännu inte är uthyrt på ett par våningar, uppger Fritz.

Intresset från mindre företag som vill få plats har varit relativt stort, men de har fått nej eftersom Tolust helst hyr ut hela eller halva våningsplan.

15 månader har byggnationen tagit och Tommy Fritz tycker att allt har flutit på utan större problem.

Än så länge går huset under smeknamnet ”Utropstecknet”. Det riktiga namnet är fortfarande hemligt.

Följt bygget

På fredagen var det inte bara JP som fick en rundtur i tornet. Ett gäng vetgiriga barn från Torpa förskola fick en speciell avslutning på sitt bygg- och matteprojekt.

Under hela hösten har byggnationerna följts från förskolans fönster. Våningar och fönster har räknats och barnen har tillsammans konstruerat ett eget torn av mjölkkartonger.

— Vi har sett tornet växa varje dag och barnen har tyckt att det har varit jättespännande, sa Jessica Törnqvist, förskollärare.

Laddade med en massa frågor att ställa till projektledaren Johan Gustafson på Gärahovs bygg fick de åka hissen upp till översta våningen.

Det var många funderingar kring säkerheten – om någon byggare hade ramlat ner, varför tornet är runt och vitt och om det finns en skorsten.

Balder Birgerheim, fyra år, undrade varför byggarna inte hade fallskärm, och fick förklaringen att de har säkerhetsutrustning i stället.

— Vi har byggt ett eget torn, men en gång rasade det, då fick vi göra om, det sa Balder.