Längst att åka hade bröderna Nils och Magnus Thelin som tog sin Volkswagen upp till Upplandsskogarna runt Rimbo där tävlingen Björn Waldegårds Minne avgjordes. Den var en deltävling i Klassiska Rallycupen, alltså med bilar från sextio- och sjuttiotalet. Nils kom på en förnämlig tredje plats av tolv startande i klassen.

Några mil sydväst om Rimbo, i Laxå, körde Peter och Linda Christensen ett av sina första riktiga rallyn och tog sig runt till en slutlig fjortonde plats. Henrik Söderkvist gjorde ett inhopp som kartläsare till flerfaldige vinnaren av Svenska Rallycupen, Fredrik Eriksson, Katrineholm, och gjorde det så bra att de blev tvåa i klassen och sexa totalt.

I Vimmerby avgjordes Emiltrofén. Vimmerby MS har under tre år haft Midnattssolsrallyt på besök men när det nu drar till Örebro är Vimmerby MS tillbaka med ett eget arrangemang igen.

Fyra sträckor med utmanande sjutton kilometer som avslutning gjorde att ett tjugotal av de startande inte nådde målet. Alla utom en som startade från Skillingaryds MK tog sig i mål och bäst lyckades Oscar och Nellie Karlsson som blev tvåa av femton startande i sin klass. De följdes av Agne och Johannes Josefsson på den tredje platsen och med det tar sig Agne upp på en andra plats i cupen. Tobias Norberg/Malou Papp tvingades bryta.

Tomas Wernersson/Hans-Peter Picher kom också tvåa men av tre startande så det smäller inte riktigt lika högt. DavidLindström/Jessica Svensson tog sig upp på den fjärde platsen i cupen genom sin sjätteplats i Vimmerby.

Annons

Nästa tävling för Skillingaryds Motorklubbs rallyförare är South Swedish Rally och därtill hörande Sydrallyt med start och mål i Älmhult.