– Pär kom in i somras och gjorde viktiga insatser för laget under hösten. Hans personlighet och professionella inställning bidrog till att uppfylla årets målsättning, säger tränaren Jimmy Thelin till klubbens hemsida.

Lista: De kan lämna J-Södra

Damir Mehic: Har fått ett stort ansvar den senaste säsongen och har gjort det väldig..

Lista: De kan lämna J-Södra

Damir Mehic: Har fått ett stort ansvar den senaste säsongen och har gjort det väldigt bra. J-Södra borde vilja förlänga med målvakten, men Mehic kan inte känna sig säker som förstamålvakt när Anton Cajtoft är tillbaka.

Robert Gojani: Har varit en given startspelare i J-Södra under de senaste säsongerna. Har tidigare ryktats till andra klubbar. Lyckas J-Södra behålla mittfältaren?

Tom Siwe: Precis som Gojani har Siwe varit en given startspelare de senaste säsongerna. Har även varit stabil den gångna säsongen. En förlängning av kontraktet känns trolig, även om Siwe börjar bli till åren.

Joakim Karlsson: Backen var ett stort frågetecken inför den gångna säsongen men har utstrålat en stor säkerhet tillsammans med André Calisir. Har sagt till JP-sporten att han är positiv till att stanna och J-Södra borde vara intresserade av att behålla honom.

Sammanställt av Jacob Johannesson

Trots att Thelin ger anfallaren goda betyg får Pär Ericsson alltså lämna klubben.

Annons

– Helhetsbedömningen för framtida truppbygget gör att vi väljer att gå skilda vägar och inte utnyttja optionen för kommande två år, säger Jimmy Thelin.

Pär Ericsson själv ville stanna i J-Södra.

— Jag har trivts jättebra i laget och ville stanna. Det känns tråkigt att lämna, säger anfallaren som fick beskedet i onsdags på ett möte med J-Södras tränare.

Dock vill inte Ericsson berätta anledningen till det brutna kontraktet.

— Nej, det är mellan mig och J-Södra. Men jag respekterar deras beslut och det finns ingen schism bakom det. Det här är fotboll helt enkelt.

Vad väntar för dig nu?

— Eftersom jag fick beskedet igår vill jag smälta detta först. Sedan får vi se.

När JP-sporten når klubbchefen Kjell Lundgren säger han så här:

— Du får läsa på hemsidan. Jag vill inte uttala mig något mer.

Fotnot: JP har försökt nå J-Södras scoutingansvarige Christer Persson men utan resultat.

LÄS MER:

Återvänder Ogbu till J-Södra?