Namn: Pauline Ahlnér Svenn

Ålder: 36

Ort: Mullsjö

Parti: Centerpartiet

Vad har du gjort i sommar?

Min man och jag driver eget tillsammans så det har blivit en del jobb. Men utöver det har vi varit med vänner på Österlen och i Falkenberg. De sista veckorna spenderade jag med familjen i Lovikka där vi har en skogsfastighet och ägnar oss åt myrslåtter några veckor varje sommar.

Varför är du engagerad inom politiken?

Jag är ny i politiken och valde att engagera mig för att jag vill vara med och påverka kommunens utveckling.

Vilken fråga brinner du mest för?

Som förälder till tre barn i skolåldern tycker jag att skolan är en mycket viktig fråga. Jag vill gärna vara med och arbeta för att skolan ska utvecklas. Målet är en stabil och trygg skola för alla med en god arbetsmiljö för både barn och personal. För mig är också miljöarbetet och arbetet med lika rättigheter och förutsättningar mellan killar och tjejer viktigt. De frågorna kräver ständigt arbete inom politiken. Tankarna måste genomsyra både små och stora beslut och jag vill jobba för att de frågorna inte glöms bort.

Annons

Vilken blir den viktigaste frågan nästa mandatperiod? ​​

Skolan är det viktigaste just nu enligt mig – men det kräver ordning och reda i den kommunala ekonomin. Om ekonomin fungerar kan vi ta hand om skolan, ge en bra omsorg och satsa på en utveckling av kommunen.