Under veckan har JP skrivit om att Huskvarna bibliotek måste göra sig av med tusentals böcker då golvet inte kommer att klara tyngden. Men även utbildningsförvaltningen får slänga hundratals pärmar av samma anledning.

Peab, som bygger det nya Stadshuset i Huskvarna, slår sig helt fria från skuld och menar att detta helt och hållet ligger på kommunen.

– Vi har fått uppgifter från kommunen om vad ytorna ska handla om och vi har byggt utifrån vad kommunen har beställt av oss. Den här frågan ligger hos kommunen och inte hos Peab. Vi har bara byggt utifrån den beställning som vi har fått, säger Tommy Mossberg, som är Peabs platschef för bygget i Huskvarna.

LÄS MER: Golvet håller inte

Men nu har det framkommit att golven inte håller för ändamålet. Enligt Peab har kommunen känt till problemen under lång tid. Redan för två år sedan var frågan uppe på bordet.

Men trots detta har inget hänt, och från Peabs sida har man byggt på utifrån kommunens beställning. Och nu har det alltså visat sig att biblioteket tvingas göra sig av med tusentals böcker. Redan i slutet av mars flyttar den nya Ica–butiken in under det kommande biblioteket.

– Vi har ett antal personer som har varit delaktiga i det här projektet men de har slutat. Jag har inte varit delaktig och jag har inte sprungit och jagat de här personerna, säger tekniska kontorets verksamhetschef Daniel Håkansson.

LÄS MER: "Får ändå en fullgod verksamhet"

Besvikelsen är nu stor från flera håll.

– Det har blivit jättekonstigt. Det verkar som ingen vill ta ansvar. Det gäller att vara tydlig när en beställning görs, och vilka behov som finns. Jag vet inte vem som har gjort fel, men fel har det blivit, säger Karin Hannus, som är förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och som kommer att flytta in i det nya Stadshuset genom sitt jobb på utbildningsförvaltningen.

LÄS MER: Hundratals pärmar slängs