LÄS MER: Rökstopp på gång i kommunen

Att gå ut och ta sig ett bloss när man får tid över kan bli helt förbjudet från och med i sommar. Både arbetstiden och pauser, bortsett från lunchen, ska vara rökfria.

— Vi gör det ur ett hälsoperspektiv och kommer också därför att erbjuda de som vill sluta röka gratis rådgivning och hjälpmedel, säger Ylva Millback, personalchef i Jönköpings kommun.

Men rökförbudet handlar också om vad de anställda gör av sin arbetstid. Det kan handla om både halvtimmar och timmar som försvinner när anställda går ut och röker.

Annons

De anställda som har kontakt med exempelvis vårdtagare, brukare och elever får inte röka i sina arbetskläder.

Hur ska ni kunna kontrollera att ingen går ut och röker i alla fall?

— Tanken är inte att jaga rökare utan det är chefernas ansvar att informera om rökförbudet och om hälsoperspektivet. Kommer man på någon som röker under arbetstid ska chefen ha ett samtal med den personen. Upprepas det vid flera tillfällen så blir det någon form av arbetsrättslig åtgärd, säger Ylva Millback.

LÄS MER: Fimpa annars ingen operation

Chefen ska också informera om att den anställde kan få gratis rådgivning för att sluta röka via Kommunhälsan. Man ska också få ersättning för exempelvis nikotintuggummi med upp till 1 500 kronor. Ersättningen betalas när man har varit rökfri i tre månader.

Gäller förbudet snusare också?

— Det har varit svårt att få fram ett förslag om det. Det får väl bli nästa steg, säger Ylva Millback.

Rökförbudet under arbetstid tillämpas av drygt 70 procent av landets kommuner. Alla politikerna i ledningsutskottet sade igår ja till förslaget.

För att det ska gälla ska politikerna i kommunfullmäktige fatta det definitiva beslutet nu i vår. Säger de ja blir det rökförbud från och med den 1 juli.

LÄS MER: Lyckat rökstopp i Värnamo