Till Lennart Lindberg i JP 4/7

Medarbetare i Region Jönköpings län är i Almedalen för att söka kunskap och aktuell information inom sina respektive områden, för att träffa andra i landet som arbetar inom samma områden och för att dela med sig av kunskap och erfarenheter från vår egen verksamhet.

Relaterat: Insändare: "Almedalen är som Ullared"

Kompetensutveckling och nätverkande är ovärderligt för att kunna utveckla arbetssätt och verksamheter. Almedalsveckan erbjuder över 4 000 seminarier inom alla våra arbetsområden och till skillnad från andra utbildningar och konferenser är dessa avgiftsfria och samlade på ett ställe. Det ger en mycket god tillgänglighet och goda möjligheter att på några dagar kunna inspireras och ta del av andras kunskap och erfarenheter. Detta används i sin tur i det framtida arbetet inom Region Jönköping läns verksamheter.

För de chefer och medarbetare i Region Jönköpings län som deltar i Almedalen eftersträvas enkelt boende och låga resekostnader. I Region Jönköpings län ser vi våra medarbetares deltagande i Almedalen som en bra form av kompetensutveckling och samtidigt en fin möjlighet att sprida information om vår egen verksamhet.

Agneta Jansmyr

Regiondirektör