Anton Cajtoft var överlägset bäst på plan för sitt lag när J-Södra förlorade mot Malmö FF på Swedbank Stadion i den förra allsvenska omgången, och formen ser fortsatt stark ut när han tar boll efter boll på sitt vanliga lugna manér.

Robert Gojani styr och ställer, ropar och dirigerar, och verkar inte vara ett dugg bekymrad över sitt knä.

Nyförvärvet Fredrik Olsson tar finurliga löpningar och sätter dit bollen i nätmaskorna vid nästintill varje skottförsök.

Det är en god och avslappnad stämning som råder - samtidigt som spelarna ser väldigt fokuserade ut.

Klockan är tolv och J-Södra är mitt uppe i sin traditionella "dagen innan match-träning" på Stadsparksvallen.

Och när Jimmy Thelin samlar ihop sitt manskap i en ring slås jag av en stark känsla: Gröntröjornas vinstfria svit på nio matcher är snart över - J-Södra kommer att ta tre poäng mot Bajen under lördagen.

JP-sportens Södraelva

3) Joakim Karlsson.

2) Robert Gojani.

1) Anton Cajtoft.

1) Tom Siwe.

1) André Calisir.

1) Daryl Smylie..

JP-sportens Södraelva

3) Joakim Karlsson.

2) Robert Gojani.

1) Anton Cajtoft.

1) Tom Siwe.

1) André Calisir.

1) Daryl Smylie.

1). Tommy Thelin.

1) Fredrik Olsson.

Varje omgång har JP-sporten elva poäng att dela ut till J-Södras spelare.

Annons

Och jag hade rätt. Matchen mellan "de gröne" och Hammarby slutade 1-0, efter ett straffmål av Tommy Thelin i den första halvleken.

Men varför blev det som det blev? Vad var det som gick så bra för Thelin och hans mannar i viktorian?

Jag anser att det var de följande tre spelfaserna som var anledningen till J-Södras tre poäng:

1. Djupledslöpningarna.

Det är en del i gröntröjornas spel som jag verkligen har saknat i år - något som laget gjorde så extremt bra ifjol.

Jimmy Thelin må vara en talangfull tränare - men en trollkarl är han inte, vad jag vet i alla fall. Så när den djupledsfarlige Pawel Cibicki byttes ut mot islänningen Àrni Vilhjálmsson i vintras tvingades Thelin att hitta andra nycklar för att komma till målchanser - något som inte har funkat.

Men nu när "de gröne" plockade in Fredrik Olsson syntes skillnad i spelet på direkten, den Mörrums-fostrande anfallaren löpte isär Bajens backlinje och skapade ytor till medspelarna. Bra val av värvning, Jimmy!

2. Det direkta spelet.

J-Södra har under säsongen haft en vana att spela, vad jag tycker, alldeles för mycket kortpassningsspel. Personligen gillar jag spel på små ytor, men när spelarmaterialet inte finns där så är det bättre att blanda kortpassningarna med spel bakom motståndarnas backlinje.

Det var även så J-Södras straff i den 27:e minuten kom till.

3. Försvarsspelet.

Joakim Karlsson var tillbaka i startelvan efter att ha varit petad under de senaste matcherna, och tillsammans med André Calisir stod han för en mycket imponerande insats. Fortsätt att para ihop Calisir med Karlsson!

Det här var som sagt gröntröjornas första seger sedan den sjunde maj mot AFC Eskilstuna - men jag tror att vinsten mot Hammarby bara är början på J-Södras resa uppåt i tabellen.

För övrigt - här får ni en rolig fakta: För tre säsonger sedan, år 2014, möttes J-Södra och Hammarby i den sista omgången av Superettan.

Hela åtta J-Södraspelare som startade då, startade även under lördagen. Kontinuitet på hög nivå!