Peter Persson anser att Moderaterna, som tappar väljare, är ett djupt splittrat parti.

— Jag noterar med förvåning att Fredrik Reinfeldt som tidigare ansågs vara en gudsbenådad ledare nu blir förtalad på en mängd områden. Det finns två riktningar inom Moderaterna, de som tidigare höll på Reinfeldt och de som inte tyckte om den politiska förflyttningen men som accepterade den så länge partiet växte.

Peter Persson blir inte förvånad över att Centerpartiets ledare Annie Lööf tar avstånd från Moderaternas vilja att fälla regeringen.

Annons

— Hon, och Liberalerna, har ju varit tveksam tidigare och har inte velat söka stöd hos SD. Annie Lööf har också sagt att det inte blir en gemensam alliansbudget förrän inför valet.

Peter Persson varnar för att använda sig av SD som en balanspunkt i politiken.

— Det vore att flytta politiken alltför långt till höger där grundsatsen om människors lika värde saknas. Åkesson leder partiet men verkar inte intresserad av politik. Bakom honom finns det människor med förfärande åsikter.

Att Kd:s ledare Ebba Busch Thor så öppet flirtar med SD tror Peter Persson kan leda till partiets fall. Det finns många Kd–väljare ute i landet som kritiska till hennes ledarskap.

— De gråter i missionshusen, säger Peter Persson.

Bör Socialdemokraterna se över sin politik?

— Vi måste skapa en större konfliktyta gentemot borgerligheten och bli tydligare med vår politik. Jag saknar nollor i budgeten, säger Peter Persson som vill satsa 10 miljarder kronor vardera på pensionärerna och på kommuner och regioner. En summa på 30- 35 miljarder vill han använda till bättre infrastruktur.