–Det här är bara på förslagsnivå än så länge. På representantskapsmötet i kväll bestämmer vi hur nomineringslistan ska se ut från s-föreningarna i kommunen, säger Ilan De Basso, ordförande i arbetarekommunen.

Det har stormat en del kring Peter Persson sen han blev riksdagsman 2010. Jönköpings-Posten avslöjade att han åkte gratis taxi till sommarstugan i Skåne. Det var inte olagligt men reglerna ändrades när det blev känt. I somras hävdade Persson att det nu var vetenskapligt bevisat att Gud inte finns. Något som retade upp många kristna.

Det finns S-föreningar i Jönköping som inte nominerat Persson alls. Men trots det så är stödet starkt för Peter Persson menar Ilan De Basso, ordförande i arbetarkommunen.

–Han har ett otvivelaktigt starkt stöd i kommunen, säger han.

I dag är Peter Persson ensam socialdemokratisk riksdagsman från Jönköpings kommun. Att han inte toppar nomineringen från den egna kommunen ska inte ses som kritik mot honom, menar Ilan De Basso. Han hävdar att det var andra kriterier som avgjorde vem som står överst listan.

– Samarbetskommittén ville att en kvinna skulle toppa listan.

Som föreslagen etta på nomineringslistan står 49-åriga Carina Sjögren från Jönköping, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Jönköping samt vice ordförande i Jönköpings arbetarekommun.

Vilka som slutligen blir kandidater till riksdagsvalet är dock långt ifrån avgjort.

–I november avgörs det på länsnivå under valkonferensen. Det är fortfarande en lång demokratisk process kvar, säger Ilan De Basso.