Moderaternas stämma började klockan tio idag, lördag, i Rosensalen vid Rosenlunds vårdcentrum. Och redan från början stod det klart att delegaterna inte skulle rösta ja till nomineringskommitténs förslag till lista. Enligt den listan var Kent Ly förstanamnet, på andra plats fanns Carl–Johan Lundberg från Bankeryd och först på tredje plats kom nuvarande kommunalråd Peter Jutterström.

Så mycket tjänar ett kommunalråd

Det finns fem kommunalråd i Jönköping och de är enda politikerna som jobbar heltid: Ann–..

Så mycket tjänar ett kommunalråd

Det finns fem kommunalråd i Jönköping och de är enda politikerna som jobbar heltid: Ann–Marie Nilsson (C), Ilan De Basso (S), Mona Forsberg (S), Andreas Sturesson (KD) och Peter Jutterström (M). De tjänar lika mycket, 61 890 kronor i månaden.

I jämförelse med kommunens topptjänstemän tjänar kommunalråden mindre. T f stadsdirektör Ulf Fransson har exempelvis en månadslön på 90 000 kronor och utbildningsdirektör Göran Isberg tjänar 89 500.

Det är valresultatet och förhandlingarna mellan partierna som avgör om man får ett eller flera kommunalråd.

Det var bara fyra rösters skillnad mellan de båda förslagen vilket delar partiet i två läger, ett som röstade fram Peter Jutterström och det andra som ville se Kent Ly överst på listan.

LÄS MER: Förslaget: Kent Ly är Moderaternas första namn

LÄS MER: ”M:s gubbliga har skrämt bort kvinnorna”

LÄS MER: De här är M:s toppnamn efter bråken

LÄS MER: ”Vi har en bra lista”