Den förre HV-stjärnan visade upp fint spel med Tre Kronor i Karjala cup i november. Sedan dess har han varit ljumskskadad och comebacken kom först på tisdagen, samma dag som OS-truppen presenterades, när hans Avangard Omsk förlorade mot Metallurg Magnitogorsk efter förlängning. Petersson slog till direkt med ett mål i sin comeback och än finns möjlighet att ta en plats i OS-truppen. Förbundskapten Rikard Grönborg har fortfarande två forwardsplatser att fylla.

– I början när jag var skadad meddelade jag dem att jag trodde att jag skulle vara borta fast inte så länge som jag blev, men sedan har vi inte snackat så mycket efter det, säger André Petersson i en intervju med hockeynews.se.

Annons

Om forwarden fortsätter att producera inom den närmaste tiden kanske kontakten med landslagsledningen blir allt tätare.

Klart är att 27-åringen trivs i sin KHL-klubb Avangard Omsk där han är inne på sin första säsong. Innan klubbytet från Sotji, som han fick ställa inför rätta på grund av utebliven lön, var det många SHL-klubbar som hoppades på att Petersson ville vända hem.

– Förra sommaren blev jag helt nedringd av varenda lag (i SHL, reds. anm.). Till slut fick jag sluta svara i telefonen. Sedan dess har jag inte snackat så mycket. Just nu har jag ingen kontakt direkt, säger han till hockeynews.se.

Och någon hemlängtan är det inte tal om.

– Nej, det har jag inte. KHL är rätt kul att spela i och jag skulle vilja testa på Schweiz också och se hur det funkar där för man har hört bra saker om den ligan och så vidare, säger André Petersson, som under säsongen i Omsk producerat 23 poäng (8+15) på 37 matcher.