I slutet av oktober kommer en av Sveriges mest kända hiphopartister till Jönköping för en föreläsning. Under rubriken "Så blev jag artist" ska Petter prata om att gå sin egen väg och att övervinna motgångar på vägen. Bakom föreläsningen står Nykterhetens Bildningsverksamhet (NBV) i Jönköping.

– Vi gör den här föreläsningen i samband med kampanjen sober october, som handlar om att ha en vit (alkoholfri) månad, och vi kände att vi ville ha en stor satsning och ta hit någon inspirerande föreläsning för att motivera unga och vuxna att engagera sig i det de brinner för, säger Noomi Thorstensson från NBV.

Petter är förutom framgångsrik artist och företagare även en erkänt duktig föreläsare. Han är så pass bra att han tidigare i år fick utmärkelsen Årets talare av Talarforum.

– Petter berättar i den här föreläsningen om hans väg fram och hur han jobbar för att vara företagsam och hur han tog sig från ett ställe till ett annat. Och det är en föreläsning som man kan anpassa till olika lägen i livet, inte bara om man vill bli artist.

Föreläsningen med Petter är mitt på dagen den 25 oktober på Kulturhuset i Jönköping.

Noomi Thorstensson från NBV som arrangerar föreläsningen.
Foto: Mariell Dahlström
NBV