JP-sporten träffade Lawrence Pilut i Jönköping i somras. Då var han nyligen axelopererad och bar vänsterarmen i en mittella. 23-åringen hade då flera månaders rehab framför sig.

– Först och främst vill jag ta mig tillbaka från skadan och jag hoppas kunna vara tillbaka till säsongsstart ungefär. Sedan är målet att ta plats i NHL, det är det jag vill, berättade Pilut.

Den här säsongen har den förre HV-backen inte fått speltid i världens bästa hockeyliga. Efter sin skadefrånvaro har han hunnit spela åtta matcher i AHL för Rochester Americans. På dessa har backen gjort ett mål, det avgörande i 7–6-segern mot Syracuse, samt fem assist.

Nu har det kommit en öppning i Buffalo Sabres för Pilut, och därmed en chans för backen att utöka kontot som i nuläget står på 33 NHL-matcher. Backen Marco Scandella är nämligen skadad och har satts upp på lagets skadelista, vilket gör att Pilut får en plats i NHL-laget de närmaste matcherna. Om han får någon speltid återstår att se.

23-åringen finns med i truppen till kommande helgs NHL-matcher i Stockholm där Buffalo möter Tampa Bay i ett dubbelmöte på fredag och lördag.

Den svenska publiken i Globen kan förhoppningsvis få se flera blågula spelare på isen. Förutom Lawrence Pilut finns följande svenskar i Buffalos lag: Linus Ullmark, Rasmus Dahlin, Marcus Johansson, Johan Larsson och Victor Olofsson.

Annons

Tampa Bays ende svensk, Victor Hedman, uppges vara tveksam till spel.

Relaterat: Pilut vilar på hemmaplan efter tuffa smällen: ”Inte så roligt att operera sig”
NHL