Bolagsstyrelserna i de tio största Jönköpingsbolagen utgörs, enligt JP:s granskning, av 26.47 procent kvinnor. Amanda Lundeteg är inte förvånad. Ofta har mindre bolag färre kvinnor i styrelsen.

Varför? En resursfråga, säger Amanda Lundeteg.

— Ofta är större bolag mer professionella i sin rekrytering, de granskas också hårdare. Men de har också mer resurser. De anställer rekryteringsfirmor som ska hitta den bästa kompetensen för ett visst jobb. Då blir det ofta fler kvinnor som anställs.

Fler kvinnor än män har högskoleutbildning. Och den vanligaste är att styrelseledamöter har en ekonomiutbildning.

— Det är fler kvinnor än män som har ekonomisk utbildning idag. Om man antar att ett företag skulle vilja anställa styrelseledamöter efter kompetens, borde det finnas fler kvinnor i styrelserna.

Amanda Lundeteg är kritisk till argumentet: att få kvinnor inom en viss bransch gör styrelserna mansdominerade.

— Det där är bara floskler. Det handlar om vart man tittar. Jag var med om två vd:ar inom en fastighetsbransch där den ena satte som mål att ha en jämställd styrelse inom ett år. Han skulle bara fokusera på att vidga sitt kontaktnät. Den andra vd:n sa att det var omöjligt. Resultatet? Den första vd:n hade en jämställd styrelse efter ett år . Den andra inte - hans styrelse såg likadan ut.

Det är även en ekonomisk vinst att ha fler kvinnor i bolagsstyrelser.

Annons

— Harvard har presenterat en studie som visar att bolag med kvinnor i styrelsen har bättre lönsamhet. Det finns också en studie från Catalyst som visar att risken för att gå i konkurs minskar med 20 procent om du har kvinnor i styrelsen.

Enligt prognoser Amanda Lundeteg har tittat på kan bolagsstyrelser vara jämställda inom 10 år.

— Jag tror faktiskt Sverige kan bli första landet som uppnår det utan kvoteringslag.

Om det skulle gå i samma takt som Jönköpings bolagsstyrelser, hur lång tid tror du det hade tagit då?

— Det är för deppigt, det vill jag knappt tänka på. Tyvärr tror jag inte Jönköping sticker ut, det kan mycket väl se ut så lite här och var i landet.

Att medelåldern är 52, 7 år är enligt henne också ett problem.

— Det är klart att personer i styrelser behöver erfarenhet, men det betyder inte att alla måste vara över 50 år. Vi ser idag att större bolag som vill digitaliseras tar in yngre personer. De har kompetens som de andra medlemmarna inte har.

Amanda Lundeteg har också studerat hur många utrikesfödda det sitter i svenska bolagsstyrelser.

— Vi har runt 20 procent utlandsfödda i Sverige, men det är inte representativt i styrelser. Många bolag vill ju rikta sig till utländska marknader - hur kommer det sig att de då inte tar in utlandsfödda i sina styrelser?